Dirigenten

Marten van der Wal

Sinds januari 2019 staat het harmonieorkest onder leiding van dirigent Marten van der Wal.

Marten van der Wal is zijn muzikale loopbaan begonnen in zijn geboorteplaats Wons. Op 10-jarige leeftijd is hij begonnen op de muziekschool in Bolsward. Eerst op cornet, later op bugel. Op de bugel ontwikkelde hij zich snel en speelde al op jonge leeftijd in verschillende regionale orkesten, waaronder de Wonseradeelkapel, het Friesch Koper Orkest en de AGO-brassband. Na de middelbare school is hij trompet gaan studeren op het conservatorium. Op dit instrument is hij jarenlang actief geweest als solo trompettist in het Frysk Fanfare Orkest en ook als lead trompettist bij de Bigband Friesland.

In 1983 is hij gaan studeren aan de toenmalige Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden, met als hoofdvakken Trompet en HaFaBra-directie. In 1989 heeft hij zijn diploma Docerend Musicus Trompet behaald en in 1990 het praktijkdiploma HaFaBra-directie. Van 1990 tot 1992 studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium voor het einddiploma HaFaBra-directie.

Marten van der Wal dirigeert sinds 1983 verschillende orkesten. Momenteel is hij verbonden aan het Fanfare orkest Excelsior Westenholte, de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Heerde en de Chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen. Daarnaast is hij werkzaam als freelance graveur/redacteur voor verschillende muziek uitgeverijen/componisten in binnen- en buitenland.

 

Harald van Neck

Harald van Neck (1974) is sinds november 2016 dirigent van het opleidingsorkest.

Harald van Neck is op 14 jarige leeftijd begonnen op trompet.
Zijn trompetlessen heeft hij gevolgd bij onder andere Tijmen Botma.

In 2009 is Harald begonnen aan zijn opleiding tot assistent-dirigent bij Harrie Janssen en Hendry van Loo. In 2012 heeft hij deze opleiding afgesloten en nog een 1-jarige vervolgcursus gevolgd.

Harald speelt bij het Harmonie Orkest Brummen, waar hij tevens mede-dirigent is bij de opleidingsorkesten. Verder speelt hij regelmatig mee op bugel bij muziekvereniging Union in Zelhem.

 

 

 

Jasper Arts

Jasper Arts (1984) is sinds januari 2019 dirigent van het jeugdorkest.

Jasper Arts volgde van 2006-2010 zijn bachelor hoorn studie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Van 2010 tot 2012 is hij aan hetzelfde conservatorium verder gegaan met de 2-jarige studie Master of Music. Om een veelzijdig muzikant te worden is Jasper ook bugel en trompet gaan spelen.

Niet alleen als uitvoerend musicus is Jasper actief, maar ook op het educatieve vlak. Hij is regelmatig werkzaam voor de afdeling educatie van het Gelders Orkest, waarbij hij kinderen kennis laat maken met het symfonieorkest en alles wat daarbij komt kijken.

Jasper dirigeert meerdere jeugdorkesten, waarbij hij partijen op maat schrijft, zodat muzikaal het meeste uit de kinderen gehaald kan worden. Dit doet hij met veel plezier en passie.