Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is er voor iedereen! Jong, wat ouder, net begonnen of wat langer les? Iedereen is welkom bij het opleidingsorkest.

Als je ongeveer een halfjaar les hebt gehad, wordt in overleg met je muziekleraar en de dirigent, gekeken of je door kunt stromen naar het opleidingsorkest. Wanneer je al les hebt (gehad) en je wilt graag samenspelen in een laagdrempelig orkest, kun je ook mee spelen. Ter ondersteuning van het opleidingsorkest speelt een aantal meer ervaren leden uit het harmonieorkest mee met het opleidingsorkest.

In het opleidingsorkest leer je samenspelen, luisteren naar elkaar en proef je de sfeer van het verenigingsleven. Nadat het muziekdiploma niveau B is behaald kun je doorstromen naar het harmonieorkest. Het repertoire van het orkest is heel divers, van filmmuziek tot rustige, goed in het gehoor liggende muziek.

Het opleidingsorkest repeteert op woensdag van 18.15 tot 19.15 uur in het Hoogepad, Papenberg 5 in Beekbergen, onder leiding van dirigent Harald van Neck.

Vanwege een beperkt aantal leden staat het Opleidingsorkest momenteel even op on hold.