Jeugdorkest

Zin in samen muziek maken?
Muziekonderwijs heeft veel invloed op de sociaal emotionele en creatieve ontwikkeling van leerlingen, zo blijkt uit studies. Samen muziek maken in orkestverband is zo'n vorm van muziekonderwijs. Het jeugdorkest biedt hiervoor, op een laagdrempelige manier, een uitstekende mogelijkheid. De leden van het jeugdorkest komen wekelijks bij elkaar om gezellig samen muziek te maken. Wie een instrument bespeelt of wil gaan bespelen, is van harte welkom om mee te doen. Het unieke van dit orkest is dat de leerlingen muziek op maat krijgen, zodat iedereen ongeacht het muzikale niveau en ervaring, direct kan aansluiten en meedoen. Welk instrument je ook bespeelt, welk niveau je ook hebt, je krijgt een muziekpartij die past bij jouw muzikale niveau en je kunt altijd meespelen. Leerlingen die niet over een eigen instrument beschikken kunnen gebruik maken van meerdere soorten leeninstrumenten die PJB beschikbaar stelt. Wil je meer weten, komen luisteren of sfeer proeven? Kom gerust langs, je bent van harte welkom.
Vanwege een beperkt aantal leden staat het jeugdorkest tijdelijk op on hold.